sâmbătă, mai 16, 2009

Ce îmi mai place să croşetez... macrouri!

Studiind site-uri de specialitate, vizionând zeci, poate sute de fotografii zilnic, inevitabil am intrat în contact cu fotografia macro. Este o ocazie foarte bună de a te apleca un pic în lumea lucrurilor mici, a lucrurilor care pot fi trecute la timpul trecut printr-un simplu pas făcut peste o gâză imprudentă ori o floare prea mică pentru a fi observată de omul grăbit, cufundat în gândurile prea sâcâitoare. Dar, acolo jos la firul ierbii, se întâmplă lucruri din care noi, atotputernicii zilelor de astăzi, am avea aşa de multe de învăţat.

Totul a început cu o achiziţie. Este vorba de un inel inversor, achiţiţionat de la F64. Este o mică bijuterie şi îţi permite să iei imagini cu adevărat superbe!


Acest inel are un filet ca orice filtru obişnuit şi se montează pe capătul cu filet al obiectivului, montând apoi obiectivul invers în montura aparatului, fapt ce permite focalizarea la o distanţă de câţiva centimetri faţă de subiect. Rezultatul este cel de mai jos, dar trebuie exerciţiu deoarece focalizarea trebuie făcută manual, iar timpul de expunere trebuie şi el setat manual.



Niciun comentariu:

 
Counter Powered by  RedCounter