luni, decembrie 03, 2007

De iarnă! Fără zăpadă....

A început luna sărbătorilor! Toată lumea fuge încolo şi încoace, rupe uşile magazinelor şi caută urări specifice pe internet pentru a se da deştepţi, butonează telefonul să trimită cât mai multe SMS-uri obligându-te să răspunzi sec “şi vouă la fel” spre delirul fericit al operatorilor de reţele mobile. Pe urmă, mai faci o vizită la mall că dă bine să te vadă lumea pe acolo şi te duci acasă uşurat că nu vei fi bârfit că n-ai pungă de firmă, dar şi uşurat de zornetul mărunţilor pe care plănuiseşi să-i dai colindătorilor care îţi vor bate la uşă în Ajunul Crăciunului.

Parcă toate s-au întors pe dos. Unde sunt sărbătorile de altădată când plecai la colindat cu prietenii prin zăpada proaspăt căzută şi, în loc de bani, primeai colindeţi, iar acasă te aştepta mama cu sarmale şi piftie, nu cu salate de ton stropite cu vin ars şi alte minunăţii culinare cumpărate de-a gata de la market?

Acum, începând cu 15 decembrie, se declanşează ofensiva cadourilor, peste tot oferte peste superoferte, bani să ai să cheltuieşti, iar dacă nu ai bani, nu-i bai, scoţi cardul şi plăteşti la vară cadourile de Crăciun plus dobânda de rigoare.

Anul ăsta nu vreau să dau SMS-uri, să plătesc cu cardul, să pierd vremea prin mall; anul ăsta, vreau să mănânc sarmale şi piftie, să merg la colindat, să stau lângă brad şi să văd luminiţele jucăuşe cum luminează chipul copilului meu. Şi aş mai vrea să văd LUMINIŢE pe frunţile arse de febra cumpărăturilor!

SĂRBĂTORI FERICITE CU MII DE LUMINIŢE ÎN SUFLET ŞI ÎN CASE!



Un comentariu:

Anonim spunea...

salut geanny... sa traiasca colegii mii de ani... Romulus sunt... da un semn de viata si te bag in lista de mess...stima si respect domnule... :)))))

 
Counter Powered by  RedCounter